Kultur och bibliotek

Ett starkt och fritt kulturliv, med ett gynnsamt klimat för det fria skapandet, bidrar till en mångfald och kvalitet som gör Mariehamn attraktivt att leva, bo och verka i.

Alla invånare ska kunna delta i kulturlivet och utbudet ska ha en bredd som tillfredställer invånarnas olika behov. I Mariehamn finns ett förhållandevis stort antal offentliga institutioner som bedriver kulturverksamhet.

Under Ålands landskapsregering finns Ålands museum och Ålands konstmuseum. Vidare finns Ålands sjöfartsmuseum, Ålands musikinstitut, Nordens institut och Museifartyget Pommern. Dessutom finns ett trettiotal kulturföreningar som innehar en verksamhetsbredd som är spridd över musik, konst, teater, film och litteratur m.m.

Mariehamns stadsbibliotek, som i dag är ett välkänt hus i hela Norden, är som ett enda stort kulturellt vardagsrum för invånarna i Mariehamn och på hela Åland – ett nav i kulturlivet.

Aktuellt och nyheter

Kultur och bibliotek

Barnens söndag special

Barnens söndag 28 oktober blir en speciell hejdundrande kulturfest för barnfamiljer. Vi inviger två utställningar med en... [Läs mer]

Kultur och bibliotek

Rys-Mys för barn

Välkommen till Mariehamns stadsbibliotek lördag den 13 oktober kl. 11 och lyssna på en läskig historia. [Läs mer]

Se fler nyheter
Sidan uppdaterades