Publicerad den Kultur och bibliotek

Läskonditionspasset

Biblioteken på Åland håller i en kampanj 20 oktober - 20 november med syfte att sprida läsglädje och motionsglädje över hela Åland.

Kampanjen som kombinerar konditionsträning och läsning är tillbaka i år igen! Gör som våra inspiratörer och läsande förebilder Wille Valve, Tommy Wirtanen, Antti Eriksson, John Holmberg och Katrin Sjögren och hämta ditt läskonditionspass från stadsbiblioteket eller ett bibliotek nära dig.

Läsningen kan hela tiden utvecklas och vara en självklar del av vår vardag, precis som motion och fysisk träning. En viktig del av kampanjen är att uppmuntra vuxna att bli läsande förebilder för barn och unga.

När?
Torsdag 20 oktober - söndag 20 november 2016.

Hur?
Läs och motionera en lagom stund varje dag under hela perioden och fyll i ditt Läskonditionspass. Du kan läsa tyst för dig själv eller högt för någon annan. Du kan lyssna på högläsning eller en inläst bok. För barn räknas även utelek som motion. Flitiga deltagare belönas med fina aktiviteter och erbjudanden!

Det hålls även kringaktiviteter i samband med kampanjen. Till exempel kommer det på Mariebad att dyka upp ett pop-up-pocket-bibliotek. Du kan också delta i fototävlingen "Läsning pågår!" på Instagram!

Läs mer om reglerna, erbjudanden från bokhandlarna, aktiviteter och instagramtävlingen på www.bibliotek.ax

Arrangörer för Läskonditionspasset
Biblioteken på Åland

Samarbetspartners och sponsorer
Mariebad, Ålands Idrottscenter, Ålands Idrott, Ålands Motionsförbund, Lisco och Mariehamns bokhandel, Ålands landskapsregering samt Nya Åland och Ålandstidningen.

Sidan uppdaterades