Publicerad den Evenemang

Evenemang i februari

Under februari månad händer bland annat följande i Mariehamn och på stadsbiblioteket.

Konstutställning Lasse Harkkala

På ytan - målningar. Mariehamns stadsbibliotek. Fri entré.
Utställningen visas 29.1-24.2 2019. Vernissage tisdag 29 januari kl.17.00-19.00 i närvaro av konstnären.

Lördagsprogram för barn våren 2019

Lördagar i Sagorummet och barnavdelningen kl.11.00 Mariehamns stadsbibliotek. Passar barn 3-6 år. Fri entré.
2 februari - Vintersagor, 16 mars - Sagostund, 13 april - Påskpyssel samt 11 maj - Sagostund.

Metoo i kultursektorn i Norden

Tisdag 5 februari kl.13.00-15.00.
Mariehamns stadsbibliotek. Fri entré.
Författaren, journalisten, tv- och radioproducenten Alexandra Pascalidou inleder på temat: Omfattningen och betydelsen av metoo-rörelsen. Medverkar gör även: Sofia Enholm (Feministparaplyet), Mia Hanström (ABF Åland), Nina Fellman (Landskapsregeringen)Therese Karlsson och Camilla Heidenberg (sång och piano). Det blir även vittnesmål från Grönland & Sverige, Färöarna & Danmark samt panelsamtal som leds av Johanna Fogelström. Mariehamns bokhandel finns på plats för bokförsäljning och boksignering av Alexandra Pascalidous bok.

Pop-up-pocket-bibliotek

Ett pop-up-pocket-bibliotek har dykt upp på ett gym i närheten! Stadsbiblioteket i samarbete med Träningsverket bjuder gymbesökarna på en läsupplevelse under några veckor framöver. Läs dig i form och bygg läsmuskler.

Stadens födelsedag - IFK Mariehamn jubileum

Torsdag 21 februari kl.18.30-20.00
Mariehamns stadsbibliotek. Fri entré. Med doft av nostalgi!
Stadens födelsedag firas med program om IFK Mariehamn. År 2019 firar IFK Mariehamn 100 års-jubileum. Det blir en samtalssoffa med gamla IFK Mariehamnare som berättar. Musikunderhållning. Staden bjuder på rulltårta och kaffe.

Lena A Linderholm - populär konstnär

Vernissage torsdag 28 februari kl.17.00-19.00 i närvaro av konstnärinnan.
Mariehamns stadsbibliotek. Fri entré. Utställningen hänger till 19 mars.
Lena A Linderholm visar målningar, keramik och litografier.
Möt en synnerligen populär svensk konstnärinna som alltid har en doft av Provence i sin pensel och som är fylld med nordens ljus och söderns färger. Hon säger själv att hon vill skapa en klassisk design som inte är trendkänslig och lika fin år efter år med måleriet som grund. Meningen med min konst, säger hon, är att sprida glädje. Det är de färgrika och glada tavlorna, textilierna, keramiken och böckerna som är kännetecknande för Lenas konstnärskap. Motiven – oftast blommor och frukter av olika slag. Hon håller ett litet anförande i samband med vernissagen.

Cineasterna - Låna strömmande film

Nu kan du låna strömmande film med ditt bibliotekskort. Det sker genom Cineasterna som är en speciell filmtjänst för bibliotek. Du kan låna en film/vecka via cineasterna.se och filmen är tillgänglig i 48 timmar då man kan man titta på filmen flera gånger. Läs mer om filmerna och hur du lånar på bibliotek.ax

Sidan uppdaterades