SandhjärtaFoto: Berit Sundman

Information och media

Stadens mål är att all information som ges ska vara öppen, aktuell och korrekt. På hemsidan och via sociala medier är informationen i första hand riktad till Mariehamns invånare. Besökare, massmedia, annan offentlig förvaltning och näringsliv är också viktiga målgrupper.

Stadskansliet har det övergripande ansvaret kring information och stadens varumärke. Huvudansvaret för informationen ligger på respektive sektorchef. Du kan alltid kontakta stadshusets växel på telefon 5310 för att få veta vart du kan vända dig i olika frågor.

Närvaro på sociala medier

stadens officiella Facebook-sida informerar vi om lediga tjänster inom staden, lediga tomter samt annat allmännyttigt för stadens invånare. Ofta länkar vi även tillbaka till stadens hemsida för mer information.

Staden arbetar även med nischade Facebook-sidor som för exempelvis stadsbiblioteket, kultur, idrottsanläggningar, badhuset Mariebad och  Medborgarinstitutet. Dessa nischade sidor hittar du till via officiella sidan, i listan på gillade sidor.

Via stadens officiella YouTube-kanal publicerar vi olika informationsfilmer, men länkar även till andra relevanta klipp om Mariehamn. På LinkedIn har staden valt att ha endast en grundpresentation i nuläget.

Responsiv hemsida

Hemsidan för Mariehamns stad anpassar sig nu (sedan januari 2015) till den skärmstorlek du som besökare har, oavsett om du använder mobil, surfplatta eller dator. Detta är möjligt tack vare uppgraderingen staden gjort av det befintliga CMS-verktyget.

I och med uppgraderingen har vissa undersidor behövt få nya webbadresser. Om du inte hittar det du söker via våra menyer eller via sökfunktionen överst på hemsidan, vänligen kontaka stadens webbmaster.

Sidan uppdaterades