Foto på utegymmet vid Mariebad med havet i bakgrunden

Nytt utegym och renoverad basketplan

Mariehamn har ett nytt utegym vid Mariebad och en uppgradering av basketplanen är på gång!

I samband med behandlingen av 2024 års budget ville kultur- och fritidsnämnden få med ett investeringsanslag för ett permanent utegym vid Mariebad. Sommaren 2023 fanns ett tillfälligt gym vid badet och då detta snabbt blev mycket populärt föddes tanken om att få en permanent lösning. Mariebads nya utegym är av märket Omnigym och består av sju olika maskiner. Till skillnad från stadens andra utegym erbjuder det vid Mariebad möjlighet för utövarna att ställa in hur pass lätt eller tungt man vill träna. Till varje maskin finns dessutom en QR-kod med videoklipp på träningsövningar. 

Adress: Mariebad, Österleden 68. 

Ytterligare ett projekt som är på gång är en uppgradering av basketplanen mellan Övernäs skola och Ålands lyceum. Uppgraderingen innebär att planen förses med ett plastgolv och runt den kommer ett skyddsnät. Vi sätter även nya korgar. Detta beräknas vara klart inom augusti. 

Kultur‐ och fritidskansliet

Kultur- och fritidssektorn
Stadsbiblioteket, våning 2, Strandgatan 29
Pb 76, AX-22101 Mariehamn
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.