Bild på mattvätten vid Nabben

Mattvätten vid Nabben öppnar 15 maj

Mattvättarna vid Nabbens småbåtshamn och Lervik togs ur bruk i höstas, men nu har Mariehamns stad anlagt en ny mattvätt invid Nabbens parkering som öppnar för säsongen den 15 maj och håller öppet till 30 september.

Äntligen är den omtyckta mattvätten på plats

Under sommaren kan alla Mariehamns invånare fritt utnyttja den nygamla mattvätten och det kostar ingenting att använda den. 

Vid mattvättplatsen finns det tvättställ, mattmangel och torkbommar. Vattnet till mattvätten kommer ur kommunens vattenledningsnät och avloppsvattnet leds in i kommunens avloppsnätverk. 

Vill du att det du konsumerar inte ska skada livet i havet? Vill du att den näring som finns i avloppsslammet ska kunna vara en del av kretsloppet? Då är det viktigt att tänka på vad som hamnar i avloppet, läs vidare om avloppsvaten och rening. Välj en tallsåpa märkt med Bra Miljöval eller Svanen, då vet du att det ställs hårda krav både för att minska miljöpåverkan och allergirisk. Detta är bra både för dig och Lotsbroverket, stadens avloppsreningsverk. 

För miljön och alla mattvättare är det viktigt var och en städar sitt tvättställe, stänger kranarna och kastar skräpet i skräpkorgen. 

Mattvätten är endast avsedd för mattrengöring.

Välkomna!

Placering av stadens mattvätt

Placeringen av stadens mattvätt är markerad med en röd ruta på kartan.

Samhällstekniska avdelningen

Samhällsteknisk chef
Stadsmiljösektorn
Elverksgatan 1
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.