IHAC projekt workshop
Workshop tillfälle

Nytt samarbete kring digitalisering i äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Mariehamns stad och Lemlands kommun deltar i ett stort nordiskt projekt som handlar om att säkerställa framtida välfärd och god vård genom digitalisering.

Projektet iHAC (=Integrated Health Care and Care through Distance Spanning Solutions) finansieras av Nordiska Ministerrådet och leds av Nordic Welfare som är kopplat till ministeriet. Projektdeltagarna kommer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Litauen,  Estland och Åland.

På torsdag träffas representanter från staden och Lemlands kommun för en workshop i stadshuset under ledning av projektledaren Lisbeth Kjellberg från Danmark. 
Workshopen har som mål att lägga upp en plan för det lokala samarbetet och att hitta arbetssätt för att optimera resursanvändningen. 

   Inom ramen för projektet har representanter från stadens äldreomsorg hittills:

  • deltagit i uppstartsmöte i Lahtis, Päijät-Häme som har varit en inspirationskälla tillsammans med Södra-Karelens välfärdsområde till oss övriga deltagare i Norden
  • haft workshop 1 tillsammans med ett antal närvårdare
  • besökt Agder-regionen i Norge som visade hur vården och kommunen samarbetar, i syfte att förenkla och förbättra vården och bemötande av klienter, mycket tack vare inspirationen från iHAC-projektet.
     

Evelina Grandell Rosenlund

Äldreomsorgschef
Äldreomsorgssektorn
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.